Rotoare

RotoareRepararea și înlocuirea rotorului

Rotorul, un element de neînlocuit al sistemelor de răcire la turbine și pompe,defectându-se, ele dezactivează întreagul sistem. Iar această problema în condiții industriale genereză perderi enorme. Care ar fi soluția în asemenea caz: inlocuirea lui cu unul nou sau reparatia? Principala dificultate a primei opțiuni constă în numărul limitat de piese aflate în vânzare. Iar atunci, când îți zâmbește norocul, prețul exagerat de mare, poate dezamăgi. Soluția poate fi în reproducerea  rotorului utilizând imprimarea 3D. Singura cerință este prezenta modelului vechi, în baza căruia piesa va fi reprodusă.

Rotor din plastic, imprimat la o imprimantă 3D

Dacă credeți că imprimarea 3D a rotorului este o opțiune costisitoare sau nerealizabilă, o să încercăm să vă convingem de contrariu.  Mai jos enumerăm avantajele și caracteristicile acestei abordări:

• Posibilitatea de a fabrica orice produs complicat. Nu contează ce dimensiune are rotorul dvs. sau cât de complex este designul acestuia. În programele de modelare 3D, puteți face orice doriți, iar o imprimantă 3D va reproduce un model 3D în volum.

• Disponibilitate. Costul printarii  pe o imprimantă 3D nu este prea mare astăzi și continuă să scadă odată cu dezvoltarea tehnologiilor 3D. Un rotor exclusiv, imprimat la o imprimantă 3D va fi cu siguranță mai ieftin decât un analog comercial;

• O gamă varită de materiale pentru imprimarea 3D. Piața imprimării 3D oferă o gamă largă de materiale plastice 3D și fotopolimeri cu o varietate de proprietăți. Puteți alege un material cu rezistență crescută la tempereaturi inalte,grad inalt de rezistenta la frecare ,rigiditate,sau plastic cu componenta de ceara  pentru a crea un model pentru turnare;

• Posibilitatea de a crea atât un prototip pentru turnare, cât și un produs finit. Important e că o imprimantă 3D poate crea un produs finit care va fi utilizat direct în mecanism. Pentru aceasta, e necesar de ales un material cu proprietăți fizice și mecanice potrivie.

Dacă imprimarea 3D este o metodă atât de bună, de ce sunt imprimate atât de rar rotorele? Răspunsul este simplu: tehnologiile 3D sunt un domeniu relativ nou, și mulți oameni pur și simplu nu sunt familiarizați cu acest domeniu modern.Cum se formează prețul rotorului?

Costul producerii componentelor utilizând imprimarea 3D este alcătuit din mai mulți factori. Mai întâi, e necesar de creat un model 3D al rotorului, pompei, motorului, ventilatorului sau oricărui alt mecanism. Puteți face acest lucru singur sau contactând un serviciu special de modelare 3D. Apropo, este posibil să dezvolți un obiect 3D chiar și dintr-un original foarte deteriorat. Prețul pentru imprimarea 3D este calculat pe baza modelului 3D, în funcție de greutatea produsului. Practic, plătiți cheltuielile pentru plasticul 3D si timpul necesar printarii.

Compania noastră efectuează imprimare 3D de orice complexitate pe baza desenelor, schițelor,sau pe3 baza pieselor originale. În funcție de cerințele pentru produse, este posibilă fabricarea atât a obiectelor finite din plastic 3D durabil, cât și a modelelor-master pentru turnare prin injecție. La plasarea oricarei comenzi,in mod obligatoriu se discuta toate detaliile proiectului,se stabileste varianta optima de indeplinire a sarcinii și se selecteaza materialul potrivit pentru imprimarea 3D.Pentru comanda sau consultatie nu ezitati sa ne contactati pe telefon sau la adresa de mail indicata in rubrica (Contacte).