Printarea 3D pentru piese auto.


3D imprimare pentru automobileIndustria auto este una dintre principalele aplicații pentru imprimarea 3D, care este axată pe producerea componentelor auto. Imprimarea 3D pentru mașini are o tendință de dezvoltare considerabilă, nu numai în cercurile profesionale, ci și într-un mediu mai restrâns.

Și, este demn de remarcat faptul că astăzi aceasta nu este doar o practică foarte obișnuită, ci și destul de eficientă. Întregul motiv constă în varietatea posibilităților de imprimare 3D, precum și în gama largă de materiale disponibile. De fapt, pe o imprimantă 3D, puteți face absolut orice piesă într-un timp scurt dintr-un astfel de plastic care se potrivește sarcinilor dvs. specifice.

Piese auto pe o imprimantă 3D

Să vorbim despre avantajele imprimării 3D pentru mașini. Această abordare are o serie de avantaje, pe care le vom enumera mai jos :

  • Capacitatea de a fabrica un produs identic bazat un model 3D al componentei necesare;
  • O gamă largă de materiale. Este logic ca cerințele pentru elementele mecanismului și pentru părțile caroseriei să fie diferite. În consecință, materialele pentru producerea unor astfel de componente trebuie să fie diferite. Piața modernă de imprimare 3D oferă o cantitate imensă de materiale plastice 3D cu o mare varietate de proprietăți;
  • Viteză mare de imprimare ;
  • Post-procesare simplă. Unul dintre avantajele imprimării 3D este faptul că puteți face orice doriți cu produsele tipărite. Acestea pot fi șlefuite, lustruite, vopsite, lăcuite etc.;
  • Cost accesibil. Foarte des, imprimarea 3D pentru o mașină vă va costa mult mai puțin decât cumpărarea componentei necesare de pe piață. Acest lucru este valabil mai ales pentru piesele rare sau exclusive.


Rezistența filamentelor 3D moderne este suficientă pentru fabricarea unei game largi de componente care, după instalare, pot fi prelucrate în conformitate cu aspectul mașinii.