Printare FDM


Printarea 3D FDM (Fused Deposition Modeling)


Ce este?

Pentru început, aceasta este una dintre cele mai populare și mai simple tehnologii de imprimare 3D. Imprimantele 3D FDM sunt cele mai ieftine și mai accesibile in toate planurile. Mai mult decit atit, unii isi construiesc singuri astfel de imprimante. Într-un anumit fel, această imprimare 3D  FDM efectuata pe un dispozitiv construit (manual) este destul de eficienta , dar totusi incomparabilă cu imprimarea FDM pe echipamente specializate.Cum funcționează imprimarea 3D FDM?

Ca în orice altă metodă de fabricație aditivă, esența imprimării 3D FDM consta in reproducerea strat cu strat a produselor volumetrice pe baza datelor digitale (modele 3D). Imprimantele 3D FDM folosesc filamente speciale din plastic în acest scop. Astfel de fire pot avea 1,75 mm în diametru sau 2,85 (3) mm.


Etapele imprimării 3D FDM

Pentru comoditate, am împărțit procesul de fabricare a pieselor în etape cronologice:

 1. Dezvoltarea unui model 3D în programe speciale (Rhino,Autodesk 3DsMAX, ZBrush, Maya, Blender, SolidWorks etc.);
 2. Verificarea si corectarea modelului finit pentru imprimarea 3D, de exemplu, în programul Magics (modelul 3D nu trebuie să conțină găuri, margini rupte, poligoane inversate etc.).
 3. Încărcarea unui model 3D într-un software-slicer. În această etapă, sunt selectate setările necesare de imprimare 3D (viteză, temperatura,nivelul de racier,etc.).Aditional,daca este nevoie,in caz ca o portiune a obiectului se afla in aer,se genereaza in software-ul slicer sisteme,structure de sustinere. La finalizarea părții pregătitoare, programul generează un cod de control (G-code) pentru o imprimantă 3D bazat pe date digitale (model) și setări selectate.
 4. Transferul codului de control (G-code) către o imprimantă 3D. O unitate flash USB sau un card SD cu un (G-code) scris (în imprimantele 3D avansate, este  de asemenea posibilitatea să transferați un fișier printr-o rețea Wi-Fi fără fir) este conectat la dispozitiv, în meniul căruia se află fișierul necesar selectat și începe imprimarea.
 5. La finalizarea imprimării 3D, produsul finit este detașat de masa imprimantei 3D, curățat de suporturi și exces de plastic.

Avantajele tehnologiei FDM:

După cum ați înțeles deja, imprimarea 3D FDM provoaca interes atât pentru utilizatorii privați, cât și pentru organizațiile comerciale. Să rezumăm care sunt avantajele sale:

Disponibilitate. Acest tip de imprimare 3D este cel mai accesibil din punct de vedere financiar, ceea ce explică popularitatea ridicată a printarii FDM.

O gamă largă de materiale. După cum ați înțeles deja, alegerea unui material pentru imprimarea 3D FDM nu este foarte dificilă. Mai mult, un astfel de plastic 3D este, de asemenea, destul de accesibil din punct de vedere a pretului.

Funcționalitate. Nu numai datorită unei alegeri uriașe de consumabile, ci și datorită particularităților tehnicii FDM 3D în sine, imprimantele pot fi utilizate pentru o mare varietate de sarcini, ceea ce le face extrem de populare.

Raport preț-calitate. Dispozitivele moderne pentru imprimarea 3D FDM se pot lăuda cu o calitate excelentă a reproducerii obiectelor (până la 50 microni!) la un cost relativ scăzut. Adăugați restul beneficiilor și veți înțelege motivul succesului!Ce oferim:

 • Precizie in imprimare 3D cu o calitate de până la 50 microni, realizată pe imprimante 3D FDM profesionale .
 • Materiale pentru imprimare diferite pentru scopuri diferite.
 • Posibilitatea de imprimare a piesei in limita dimensiunilor 300 x 300 x 400 mm.
 • Preturi accesibile.
 • Posibilitatea producției în serie . Realizăm reproducerea obiectelor de la 1 la 1000 de piese.
 • Puteți comanda fabricarea produselor de oriunde din țară. Iar noi va livram comanda pina la usa,absolut gratuit.
 • Termenii de îndeplinire a comenzii începând cu 1 zi lucrătoare.
 • Consultarea individuală a unui specialist tehnic la cererea dumneavoastră.

Materiale cu care printam noi:

  PLA   (Polymaker,Craftbot,Verbatim)simplitate in utilizare,cel mai neproblematic plastic,perfect pentru produse de proba.
  PetG  (Polymaker,Verbatim)rezistenta buna la un pret accesibil
  TPE  (Verbatim)preconizat pentru crearea de produse elastice
  Durabio   (Verbatim)rezistent la forta de frecare si zgirieturi. Material profesional pentru producerea de protipuri functionale.
  Amphora HT 5300  (Colorfabb)rezistenta deosebita la frecare,rezistenta la temperaturi de pina la 100℃. Material profesional preconizat pentru inginerie si piese functionale.


Printam pe imprimante 3D profesionale  cu o calitate de până la 50 microni:

Dacă sunteți interesat de informațiile prezentate și doriți să comandați imprimarea 3D FDM sau să primiți sfaturi, puteți:

-sa ne contactați la telefon

-sa trimiteți o cerere prin e-mail: prottoaxa@gmail.com

-sau sa utilizați formularul de comandă: