Machete arhitecturale

Printarea 3D a machetelor arhitecturaleMachetarea arhitecturală este o artă veche și care este solicitată până în prezent.

Luând în considerare că construcția clădirilor e în continuă dezvoltare, prezentarea detaliată din unghiuri si pozitii cit mai convenabile a conceptelor este o condiție esențială pentru fiecare arhitect. Desigur, un model architectural poate fi proiectat și vizualizat usor intr-un program de modelare 3D. Si prin metoda asta, desigur ideea arhitectului va fi redata clientului.

Insa aceasta metoda nu poate inlocui prezentarea ideii prin producerea fizica in volum  a machetei, cu respectarea proportiilor si vopsirea ei.

Odată cu executarea corectă a unei astfel de lucrări, modelul arhitectural finisat va crea o impresie mult mai buna, mai clara decât doar randarile unui model 3D.Avantajele printarii 3D a unui model arhitectural sunt :

  • Ceea ce poate dura saptaminide muncă pentru o echipă de profesioniști, poate fi imprimat pe un dispozitiv 3D în câteva ore.
  • Costul materialului pentru reproducerea modelelor 3D este neglijabil în comparație cu producția manual a modelelor arhitecturale.
  • Posibilități nelimitate de implementare a ideilor. Orice model realizat printr-un program de proiectare poate fi expus ca obiect real, cu ajutorul imprimantei 3D.
  • Toate tipurile de materiale pentru imprimarea 3D pot fi prelucrate ulterior suplimentar (vopsite, șlefuite, lacuite).Concluzionind: intrebuintarea printarii 3D in fabricarea de machete arhitecturale inca nu este deajuns de larg raspindita, insa este o practica cu popularitate in crestere, care in viitor are toate sansele sa ocupe pozitii de top in domeniul machetarii arhitecturale.


 Compania Prottoaxa oferă printarea  modelelor 3D de orice complexitate, utilizând diverse tipuri de material, respectiv, printarea 3D a machetelor arhitecturale resprezintă unul din serviciile disponibile continuu.