Design

Imprimare 3D pentru designeriSă facem o retrospectivă a serviciilor de imprimare 3D în design. Imprimanta 3D poate deveni un ajutor indispensabil atât în etapa de creare a unui model conceptual, cât și pentru realizarea unui produs de design finit.

  Avantajele imprimării 3D:

 

Diversitatea posibilităților

Tehnologiile 3D sunt apreciate pentru diferite avantaje, dintre care unul este capacitatea de a realiza absolut orice produs. Gândiți-vă doar: tot ceea ce vă imaginați și puteți întruchipa sub forma unui model 3D va fi reprodus în volum folosind o imprimantă 3D;

• Viteza.

Unul dintre principalele avantaje ale imprimării 3D, care o distinge în mod favorabil de metodele tradiționale de producție. În loc de săptămâni și luni de muncă minuțioasă, o imprimantă 3D vă va imprima produsul în câteva ore;

• O varietate largă de materiale.

Un avantaj considerabil îl are varietatea enormă de rășini disponibile din plastic 3D și fotopolimeri. Fiecare material are proprietăți specifice și este potrivit pentru o gamă largă de aplicații. În plus, majoritatea sunt disponibile într-o varietate de culori;

• Posibilitatea producției de structuri modulare. Dacă ideile dvs. sunt prea voluminoase,  și chiar și cele mai mari imprimante 3D existente (în afară de cele din construcții și manipulatoare robotizate) nu sunt capabile să le realizeze la dimensiuni complete, întotdeauna rămîne varianta de a împărți un model 3D în mai multe părți, care vor fi apoi asamblate manual.

• Posibilitatea postprocesării. Majoritatea metodelor de imprimare 3D permit post-procesarea produselor finite. Adică, dacă aveți un proiect, care prevede colorarea produsului, nu vor apărea dificultăți în realizarea ideii. Majoritatea materialelor permit asta.

• Disponibilitate. Și ultimul lucru cu care imprimarea 3D se face atractiva pentru designeri este costul accesibil al imprimării 3D. Este deosebit de benefic să dezvolți produse mari, precum și obiecte de formă neobișnuită.

Imprimantă 3D, potrivită pentru design

La momentul actual, designerii au la dispoziția lor o gamă largă de tehnologii de imprimare 3D existente. Imprimarea SLA este alegerea potrivită, când ai nevoie de precizie. Imprimarea FDM este perfectă, când ai nevoie de calitate profesională.

Gamă largă de materiale plastice 3D și rășini fotopolimerice oferă posibilitatea de a realiza cele mai năstrușnice idei.